+36 30 558 0373 | majsadent@majsedent.hu  

A koronáknak több típusa létezik, leginkább az alapanyag különbözteti meg őket. Készülhetnek fémből, porcelánból, a kettő kombinációjából, de műgyanta alapon, valamint cirkónium-kerámiából is. A fémből készült koronák előnye, hogy nagyon tartósak, nagy harapó- és rágóerőt biztosítanak, és alacsony áron elérhetők. Az sem mellékes szempont, hogy nagyon kevés foganyagot kell eltávolítani a fog előkészítése során. Hátrányuk a fémes, nem természetes színük.

fém és a műanyag kombinációja kicsit esztétikusabb, mint a tisztán fém koronáé, de idővel a műanyag kopik és átlátszódhat a fém. Alapvetően ez egy olcsóbb megoldás a rágóképesség visszaállítására, ha az esztétikai szempontok nem elsődlegesen számítanak.

fém és kerámia kombinációjából készült koronák erősek, és színük  maximálisan hasonlóvá tehető a többi fog árnyalatához, de a fényáteresztő képességük nem hasonlítható a teljes kerámia koronákéhoz, hátrányuk, hogy nagyon ritkán a szervezet nem fogadja be a fémet, mégha nem allergizáló fémből készítjük is.

műgyanta alapú koronák a legolcsóbbak mind közül, de ezek csak ideiglenes megoldásnak alkalmasak, amíg az esetleg eltávolított fog helye begyógyul, vagy amíg elkészül a végleges fogpótlás.

A modern technikának köszönhetően ma már teljes porcelán és cirkónium-kerámia alapanyagú koronákat is készítünk. Ez az anyag rugalmas, mégsem törik és nagyobb távolságok áthidalására is kiválóan alkalmas, valamint színét és a transzparenciáját tökéletesen alakíthatjuk a többi fogéval megegyezőre.

Keressen meg minket és segítünk kiválasztani az Önnek legjobban megfelelő megoldást!